• MrsMe Lianne Ernst creative director founder and designer
  • MrsMe Lianne Ernst oprichter creatief directeur en ontwerper
  • MrsMe home couture Lianne Ernst inspiratie

OVER LIANNE ERNST

Founder en Creative Director van MRS.ME home couture

Lianne is geboren en getogen in Enschede, een stad bekend om zijn textiel geschiedenis. Ze kwam al op jonge leeftijd in aanraking met deze industrie, als lid van een familie met haar wortels in deze eens zo bloeiende Nederlandse industrie. Haar liefde voor mode en textiel deden haar besluiten de mode-opleiding te volgen aan de Academie voor Beeldende Kunst en Industrie in Enschede. Na haar afstuderen volgde ze de masteropleiding Fashion Strategy & Design aan de Kunstacademie in Arnhem. Ze startte haar carrière als ontwerpster voor dames modemerken. Ze vervolgde haar loopbaan bij een Nederlands label annex winkelketen waar ze verantwoordelijk was voor het ontwerp van alle productlijnen; van kleding tot beddengoed tot meubels. Na een korte carrière als interieur stylist en co-presenatrice op televisie, begon ze het label Mrs.Me in 2003.

de slaapkamer

"De slaapkamer is een ruimte die steeds meer aandacht krijgt, vooral omdat deze niet langer verborgen is achter gesloten deuren, maar steeds vaker zichtbaar voor bezoekers. Het beddengoed heeft een grote impact; een bed beslaat vele vierkante meters in de gemiddelde slaapkamer. Daarnaast brengen we een derde van ons leven door in bed, dus ik vind het vanzelfsprekend dat we het bed met liefde en aandacht opmaken met stijlvolle producten van een excellente kwaliteit.
Mensen reizen veel en zijn gewend geraakt aan de weldadige, gestreven witte lakens die ze kennen van comfortabele hotelkamers. Dit beïnvloedt het interieur van de slaapkamer thuis. Het creëren van een luxe sfeer, het uitdrukken van een persoonlijke stijl en het scheppen van voorwaarden voor een goede nachtrust; een nieuwe benadering voor de inrichting van de slaapkamer."

ontwerpproces

"De eerste stap in het ontwerpproces is het vinden van materialen die mij intrigeren. Ik verzamel veel materialen; het combineren van verschillende structuren veroorzaakt spannende effecten.
Het samenstellen van het kleurenpalet is de volgende stap. Het uitgangspunt is altijd de tijdloze basiskleur wit. Daar voeg ik kleuren aan toe: neutrale tijdloze tinten ter ondersteuning van de basis en opvallende kleuren als accent.
Het ontwerpen van de diverse producten is het laatste onderdeel van het ontwikkelen van een collectie. Ontwerpen doe ik niet op papier, ik werk vanuit het materiaal en naaitechnieken uit de mode. Ik schets 3-dimensonaal in stof in plaats van 2-dimensionaal op papier. Het uitgangspunt is een collectie te ontwerpen die naadloos kan aansluiten bij de persoonlijke stijl van de eigenaar door hen in staat te stellen een eigen mix te kiezen. Een kamer moet voelen als een perfect maatpak. Authenticiteit is essentieel; een kamer moet inspireren en de zintuigen prikkelen.”

  • MrsMe Lianne Ernst creative director pfaff
  • MrsMe Lianne Ernst inspiration

familieschatten

De oude loodzware maar onverwoestbare naaimachine van mijn moeder bewijst mij een grote dienst tijdens het ontwerpen. Deze trouwe vriend snort onverstoorbaar door zowel ragfijne zijde als dik tuigleer.
Het is niet puur beroepsmatig dat ik me met beddengoed bezig houd, ik heb er echt affiniteit mee. Uit de uitzet van mijn moeder heb ik zelfs nog een paar ongebruikte sets lakens en kussenslopen in de kast liggen. Deze vijftig jaar oude sets, nog in de originele verpakking, liggen broederlijk naast de nog in gebruik te nemen nieuwe sets van Mrs.Me.

inspiratie

You can find inspiration in everything and if you can’t look again.” Paul Smith.
Always keep your eyes open. Keep watching. Because whatever you can see can inspire you.” Grace Coddington.
Ik hoef niet zonodig de hele wereld over te reizen voor inspiratie. Ik krijg net zoveel ideeën tijdens dagelijkse activiteiten. Kijken naar kunst, luisteren naar muziek, een bezoek aan een supermarkt - de kleuren en de verpakking van de producten-, het bereiden van een bijzonder gerecht, al die dingen geven mij dat 'wow' moment.
Maar mode en stoffen blijven de grootste bron van inspiratie.