Onze materialen

Bij elk ontwerp van Mrs.Me staat de liefde voor mode en het vakmanschap van couture centraal. Dit komt tot uiting door de aandacht voor detail en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige stoffen voor onze collecties.

Het fijnste katoen | Tencel | Weving en afwerking | Duurzaamheid

materialen mrs me hero

Fijne stoffen van Mrs.Me

Mrs.Me kiest alleen de fijnste stoffen voor haar beddengoed: katoen perkal, katoen satijn en lyocell, in extra fijn geweven kwaliteiten. Daardoor oogt het Mrs.Me bedlinnen niet alleen luxe, het is ook luchtig, duurzaam en zacht voor de huid. Mrs.Me combineert stijl, kwaliteit en comfort voor een ontspannen nachtrust.

Het fijnste katoen

Katoen perkal en katoen satijn wordt geweven van hetzelfde garen. Het verschil tussen perkal en satijn is de manier waarop de stof is geweven.

KATOEN PERKAL

Perkal is geweven in een platbinding. Hierbij gaan de inslag draden één op en één neer door de kettingdraden. Dit resulteert in een gelijkmatig weefsel dat sterk is, knispert en koel aanvoelt.
Perkal oogt glad en mat tot semi-mat. Hoe fijner de gebruikte draad en hoe hoger de draadtelling, hoe natuurlijker het katoen perkal glanst.

KATOEN SATIJN

Satijn glanst en voelt zachter omdat het op een ander manier is geweven dan perkal. Satijn wordt geweven in een satijnbinding. Hierbij gaan de inslagdraden vier op en één neer door de kettingdraden, waarbij de kruispunten verspringen. Deze manier van weven geeft satijn haar glanzende aanblik. Satijn valt soepel, is gemakkelijk te strijken en voelt warmer aan dan perkal.

 

 

katoen perkal katoen satijn
MrsMe bedlinen Cocoon Platinum Tencel 300tc 1200 x 1200

Tencel

DUURZAAMHEID

TENCELTM Lyocell is een veelgeprezen stof, geproduceerd uit de houtcellulose van eucalyptusbomen. De tencelvezels hebben de reputatie verworven van een milieuverantwoord productieproces met een gesloten kringloop, waarbij houtpulp wordt omgezet in cellulosevezels met een hoge grondstofefficiëntie en een lage ecologische impact. Dit solvent-spinproces recyclet het proceswater en hergebruikt het oplosmiddel met een terugwinningspercentage van meer dan 99%.

NATUURLIJK COMFORT

Tencel vezels zijn veelzijdig en onderscheiden zich door hun grotere sterkte onder de cellulosevezels. Ze ondersteunen de regulering van de lichaamstemperatuur door hun vochtregulerende eigenschappen. De microscopische fibrillen van cellulosevezels, die van natuurlijk materiaal zijn gemaakt, hebben een structuur die de absorptie en afgifte van vocht reguleert, wat bijdraagt aan meer ademende stoffen die de natuurlijke warmteregulatie van het lichaam ondersteunen. Bovendien absorbeert het gladde vezeloppervlak van TENCELTM Lyocell-vezels vocht efficiënter dan katoen. Dit ondersteunt het natuurlijke warmtereguleringsmechanisme van het lichaam, waardoor je huid de hele dag en nacht aangenaam koel en droog blijft aanvoelen.

Set Cocoon Platinum (zie afbeelding) bevat een dekbedovertrek en kussenslopen in een warme grijze kleur en uitgevoerd in Tencel 300 TC.

Lees meer

Weving en afwerking

Een goede weeftechniek en ambachtelijke afwerking, in combinatie met een hoge kwaliteit garen bepalen de productiestandaard voor de beste stoffen ter wereld.

Thread count

Thread count, ofwel draadtelling, geeft de dichtheid van de stof aan. Het wordt gemeten door het aantal draden per vierkante inch stof te tellen, zowel de lengte draden (de ketting) als de breedte draden (de inslag). Aan de draadtelling wordt de kwaliteit van stof afgemeten. De meest voorkomende draadtelling in standaard katoen is 150. Lakens van goede kwaliteit hebben minimaal een draadtelling van 180. Men spreekt van perkal als de draadtelling hoger is dan 200.

Draden

Hoewel de draadtelling een goede indicatie is voor de kwaliteit van een stof, is de kwaliteit van het gebruikte katoen nog veel bepalender voor het produceren van de mooiste stoffen.

De fijnste katoensoorten hebben een langere vezel, waarmee dunnere draden kunnen worden gesponnen. Deze dunnere draden kunnen dichter bij elkaar worden geweven met als resultaat een hogere draadtelling per inch: de zogenaamde draadtelling of thread count. Stoffen met een hoge draadtelling voelen zachter, hebben een lichter gewicht en zijn duurzamer van kwaliteit.

 

MrsMe duvetcover Couture White detail 1920x1200

Huidvriendelijk

Omdat we maar liefst een-derde van ons leven slapend doorbrengen moet duurzaam bedlinnen ook huidvriendelijk zijn. Daarom kiest Mrs.Me ervoor om NIET te werken met de zogenaamde ‘Easy Care’ finish voor haar bedlinnen. ‘Easy Care’ is een chemische afwerking die ervoor zorgt dat stoffen niet krimpen of kreukelen. Helaas wordt bij deze afwerking formaldehyde gebruikt; een giftige stof die vrijkomt bij het gebruik van beddengoed. Omdat Mrs.Me deze bewerking schadelijk acht kreukelt ons beddengoed wel, maar is zij niet giftig.

Oeko-Tex certificatie

Alle katoenen stoffen die Mrs.Me toepast voor haar bedtextiel zijn voorzien van het Oeko-Tex Standard 100 certificaat. De onafhankelijke testprocedure, uitgevoerd door het instituut van de Oeko-Tex Associatie, garandeert dat gecertificeerd textiel is getest op schadelijke stoffen en zodoende geen gevaar vormt voor de gezondheid. Deze certificatie garandeert ook dat onze stoffen worden geproduceerd volgens de hoogste standaard in milieuvriendelijk produceren.

MrsMe Wonderlust Bedroom Penglai1920x1200

Onze collecties

De kracht van Mrs.Me collectie is de synergie tussen de producten. Alle items zijn op elkaar afgestemd; de unieke spreien, sierkussens en plaids passen perfect bij de verÔ¨Ājnde dekbedovertrekken. Samen vormen ze een complete setting voor slaap- en/of woonkamer.

De liefde voor mode en het vakmanschap van couture is zichtbaar in de vormgeving, de afwerking en de bijzondere materiaalkeuze van de producten. Mrs.Me home couture wordt wereldwijd verkocht in exclusieve woonwinkels en speciaalzaken in interieurdesign, slaapkamers en bedtextiel. Ook online zijn de producten te verkrijgen.


Ontdek de collectie