Verzorgingstips beddengoed

Gezond en aangenaam slapen begint bij goed onderhoud van het beddengoed. Mrs.Me adviseert graag over de beste manier om al het beddengoed te wassen, strijken, drogen en op te bergen.
ivo kussen mrsme

 

 

Wassen

Om ervoor te zorgen dat het beddengoed van Mrs.Me lang meegaat, is het raadzaam om het te wassen op een watertemperatuur van 40 graden Celsius. Vermijd het samen wassen met andere kledingstukken in de wasmachine, omdat ritsen en knopen het katoen kunnen beschadigen. Chloor, bleekmiddel en wasverzachters zijn geen geschikte middelen om katoen te wassen, omdat ze de vezels blijvend kunnen aantasten.

Bij het wassen van alle natuurlijke vezels, zoals katoen perkal en katoensatijn, zal er enige krimp optreden tijdens de eerste wasbeurt. Daarom levert Mrs.Me het beddengoed iets groter dan de vermelde maat. Na het wassen zal elk item de juiste maat hebben. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de maat van je beddengoed van Mrs.Me.

Drogen

Het beddengoed van Mrs.Me is gemaakt van het allerfijnste katoen. Omdat katoen geen kunstmatige elasticiteit heeft zoals synthetische stoffen, kan het van nature kreukelen. Om deze reden adviseert Mrs.Me om het beddengoed op een natuurlijke manier te laten drogen, bijvoorbeeld buiten in de zon. Het zonlicht fungeert als een natuurlijk desinfectiemiddel en houdt wit beddengoed stralend.


Als je toch een wasdroger wilt gebruiken, is het beter om de laagste stand te gebruiken en het beddengoed direct uit de droger te halen, bij voorkeur als het katoen nog licht vochtig is. Kreukels zijn namelijk moeilijker weg te strijken als het katoen kurkdroog is. Het drogen van beddengoed in een wasdroger kan leiden tot meer slijtage en een kortere levensduur.

 

Aftercare

Strijken

Meestal is strijken niet nodig voor katoenen beddengoed, maar sommige klanten geven de voorkeur aan gestreken beddengoed vanwege het aangename geknisper van de lakens. Voor het beste resultaat kan katoenen beddengoed het best worden gestreken als het nog licht vochtig is. Katoen perkal moet direct na het wassen worden gestreken om te voorkomen dat het kurkdroog wordt.

Zorg ervoor dat de onderkant van het strijkijzer schoon en glad is om sneller en gemakkelijker te kunnen strijken. Bij gebruik van een stoomstrijkijzer is het belangrijk om op te letten dat het apparaat niet vervuild is door kalkaanslag, omdat dit leidt tot bruine vlekken op het beddengoed.

Strijk het beddengoed glad, maar laat het katoen licht vochtig. Zodra de kreukels zijn verdwenen, kan het beddengoed worden opgehangen totdat het volledig droog is.

Opbergen

We adviseren om dekbedovertrekken en kussenslopen netjes opgevouwen op te bergen in een koele, droge kast of lade. Idealiter worden de planken bedekt met zuurvrij vloeipapier; dat voorkomt dat het katoen vergeelt. Berg het beddengoed niet op in plastic, want het gebrek aan luchtcirculatie kan schimmelvorming veroorzaken.

care tips ironing mrsme