• stoffen bedtextiel mrsme

DE FIJNE STOFFEN VAN MRS.ME

Mrs.Me kiest alleen de fijnste stoffen voor haar beddengoed: katoen perkal, katoen satijn en lyocell, in extra fijn geweven kwaliteiten. Daardoor oogt het Mrs.Me bedlinnen niet alleen luxe, het is ook luchtig, duurzaam en zacht voor de huid. Mrs.Me combineert stijl, kwaliteit en comfort voor een ontspannen nachtrust.

KATOEN

Katoen perkal en katoen satijn wordt geweven van hetzelfde garen. Het verschil tussen perkal en satijn is de manier waarop de stof is geweven.


katoen perkal

Perkal is geweven in een platbinding. Hierbij gaan de inslag draden één op en één neer door de kettingdraden. Dit resulteert in een gelijkmatig weefsel dat sterk is, knispert en koel aanvoelt.
Perkal oogt glad en mat tot semi-mat. Hoe fijner de gebruikte draad en hoe hoger de draadtelling, hoe natuurlijker het katoen perkal glanst.

katoensatijn

Satijn glanst en voelt zachter omdat het op een ander manier is geweven dan perkal. Satijn wordt geweven in een satijnbinding. Hierbij gaan de inslagdraden vier op en één neer door de kettingdraden, waarbij de kruispunten verspringen. Deze manier van weven geeft satijn haar glanzende aanblik. Satijn valt soepel, is gemakkelijk te strijken en voelt warmer aan dan perkal.
  • binding katoen perkal 300 thread count
  • binding katoen satijn 300 thread count

TENCEL

TENCELTM Lyocell is een stof van hoogwaardige kwaliteit, die tot in elke vezel milieubewust is geproduceerd. De basis bestaat uit houtcellulose van eucalyptusbomen uit duurzaam beheerde bossen. Tencel is een subtiel glanzend materiaal met uitstekende eigenschappen. De stof ademt, is sterk, zeer zacht en aangenaam voor een gevoelige huid.

biologisch

TENCELTM Lyocell vezels worden geoogst uit duurzaam hout in gecertificeerde bossen. Het productieproces verloopt volgens een circulair systeem, closed loop production.

milieuvriendelijk

TENCELTM Lyocell stof heeft een goede reputatie op het gebied van duurzaamheid en verantwoorde productie in gesloten processen, waarbij geen grondstoffen verloren gaan. De milieubewuste verwerking van houtpulp tot cellulosevezels garandeert een hoog rendement en een lage impact op het ecosysteem. Bij het spinnen van het materiaal worden de vloeistoffen meer dan 99% hergebruikt.

sterk

TENCELTM Lyocell stoffen zijn veelzijdig en sterker dan vergelijkbare stoffen op basis van cellulose.

regulerend

De vochtregulerende eigenschappen van TENCELTM Lyocell dragen bij aan een prettige lichaamstemperatuur. Het natuurlijke materiaal cellulose bestaat uit microscopisch kleine stukjes vezel met de ideale structuur voor een uitgebalanceerde opname en afgifte van vocht. TENCELTM Lyocell stoffen ademen en ondersteunen zo de warmteregulatie van het lichaam.

koel en ventilerend

Het zijdezachte oppervlak van TENCELTM Lyocell vezels neemt efficiënter vocht op dan katoen. Deze kwaliteit ondersteunt het natuurlijke vermogen van het lichaam om warmte te reguleren, zodat de huid dag en nacht aangenaam koel en droog voelt.

weven en finishen

Een goede weeftechniek en ambachtelijke afwerking, in combinatie met een hoge kwaliteit garen bepalen de productiestandaard voor de beste stoffen ter wereld.

thread count

Thread count, ofwel draadtelling, geeft de dichtheid van de stof aan. Het wordt gemeten door het aantal draden per vierkante inch stof te tellen, zowel de lengte draden (de ketting) als de breedte draden (de inslag). Aan de draadtelling wordt de kwaliteit van stof afgemeten. De meest voorkomende draadtelling in standaard katoen is 150. Lakens van goede kwaliteit hebben minimaal een draadtelling van 180. Men spreekt van perkal als de draadtelling hoger is dan 200.


draden

Hoewel de draadtelling een goede indicatie is voor de kwaliteit van een stof, is de kwaliteit van het gebruikte katoen nog veel bepalender voor het produceren van de mooiste stoffen.
De fijnste katoensoorten hebben een langere vezel, waarmee dunnere draden kunnen worden gesponnen. Deze dunnere draden kunnen dichter bij elkaar worden geweven met als resultaat een hogere draadtelling per inch: de zogenaamde draadtelling of thread count. Stoffen met een hoge draadtelling voelen zachter, hebben een lichter gewicht en zijn duurzamer van kwaliteit.

huidvriendelijk

Omdat we maar liefst een-derde van ons leven slapend doorbrengen, moet duurzaam bedlinnen ook huidvriendelijk zijn.
Daarom kiest Mrs.Me ervoor om NIET te werken met de zogenaamde ‘Easy Care’ finish voor haar bedlinnen. ‘Easy Care’ is een chemische afwerking die ervoor zorgt dat stoffen niet krimpen of kreukelen. Helaas wordt bij deze afwerking formaldehyde gebruikt, een giftige stof die vrijkomt bij het gebruik van beddengoed.
Omdat Mrs.Me deze bewerking schadelijk acht kreukelt ons beddengoed wel, maar is zij niet giftig.

Oeko-Tex certificatie

Alle katoenen stoffen die Mrs.Me toepast voor haar bedtextiel zijn voorzien van het Oeko-Tex Standard 100 certificaat. De onafhankelijke testprocedure, uitgevoerd door het instituut van de Oeko-Tex Associatie, garandeert dat gecertificeerd textiel is getest op schadelijke stoffen en zodoende geen gevaar vormt voor de gezondheid. Deze certificatie garandeert ook dat onze stoffen worden geproduceerd volgens de hoogste standaard in milieuvriendelijk produceren.
De verpakkingen van het Mrs.Me beddengoed bevatten geen PVC of andere giftige stoffen.

stoffen

Mrs.Me gebruikt 6 verschillende stofkwaliteiten voor haar bedlinnen:
• Katoensatijn 300 Thread count
• Katoensatijn 600 Thread count
• Katoen Perkal 200 Thread count
• Katoen Perkal 300 Thread count
• Katoen Perkal 400 Thread count
• Katoen Perkal 500 Thread count

maten

Dekbedovertrek met doorlopende instopstrook:
• Single 140 x 220 cm (+ 40 cm)
• King 240 x 220 cm (+ 40 cm)
• King large 260 x 240 cm (+ 40 cm)
Dekbedovertrek met ritssluiting:
• Single 140 x 220 cm
• King 240 x 220 cm
• King large 260 x 240 cm
Slopen:
• sloop 60 x 70 cm
• sloop 65 x 65 cm
• sloop 50 x 70 cm
• nekrolhoes 90 x 25 cm