• Sloop katoen satijn 300 thread count wssen
  • Sloop  katoen perkal 300 thread count drogen

Onderhoud van beddengoed

Gezond en aangenaam slapen begint bij goed onderhoud van het beddengoed. Mrs.Me adviseert graag over de beste manier om al het beddengoed te wassen, strijken, drogen en op te bergen.

wassen

Mrs.Me adviseert het beddengoed te wassen op een watertemperatuur van 40 graden Celsius.  Plaats het beddengoed niet in de wastrommel met andere was, want ritsen en knopen kunnen het katoen beschadigen. Gebruik geen chloor, bleekmiddel of wasverzachters bij het wassen van Egyptisch katoen. Deze chemicaliën kunnen de vezels blijvend aantasten.
Houd er rekening mee dat alle natuurlijke vezels, met inbegrip van katoen perkal en katoensatijn, zullen krimpen tijdens de eerste wasbeurt. Vanwege deze krimp wordt het Mrs.Me beddengoed iets groter geleverd dan de maat die op de verpakking wordt vermeld. Alle artikelen krijgen de juiste maat na het wassen.

drogen

Het beddengoed van Mrs.Me wordt gemaakt van het allerfijnste Egyptische katoen. Katoen heeft een natuurlijke kreuk omdat dit materiaal niet beschikt over de kunstmatige elasticiteit van synthetische stoffen. Mrs.Me adviseert beddengoed natuurlijk te laten drogen, bij voorkeur in de buitenlucht, want het zonlicht functioneert als natuurlijk desinfectant en zorgt dat wit beddengoed stralend blijft.
Bij gebruik van een wasdroger is het beter het beddengoed op de laagste stand te drogen en het direct na afloop van het programma uit de droger te halen, bij voorkeur als het katoen nog licht vochtig is.  Als Egyptisch katoen kurkdroog is zijn kreukels namelijk moeilijker weg te strijken. Het drogen in een wasdroger resulteert in een kortere levensduur door meer slijtage.

  • Slopen katoen perkal 300 thread count en katoen satijn 300 thread count strijken
  • Beddengoed opbergen

strijken

Strijken is doorgaans niet noodzakelijk bij katoenen beddengoed, maar sommige klanten geven de voorkeur aan gestreken beddengoed omdat de lakens daardoor aangenaam knisperen.
Katoenen beddengoed kan het best worden gestreken als het nog licht vochtig is. Katoen perkal dient direct na het wassen te worden gestreken om te voorkomen dat het kurkdroog wordt.
Zorg dat de onderkant van het strijkijzer schoon en glad is; zo kan er sneller en makkelijker worden gestreken. Let bij gebruik van een stoomstrijkijzer op dat het apparaat niet is verontreinigd door kalkafzetting, want dat veroorzaakt bruine vlekken op het beddengoed.
Strijk het beddengoed totdat het glad is, maar laat het katoen licht vochtig. Zodra de kreukels zijn verdwenen kan het beddengoed worden uitgehangen tot het volledig droog is.

opbergen

We adviseren om dekbedovertrekken en kussenslopen netjes opgevouwen op te bergen in een koele, droge kast of lade. Idealiter worden de planken bedekt met zuurvrij vloeipapier; dat voorkomt dat het katoen vergeelt. Berg het beddengoed niet op in plastic, want het gebrek aan luchtcirculatie kan schimmelvorming veroorzaken.